Nuffnang Code

Friday, February 3, 2017

PENGANGGUR TERHORMAT

Aku lari dari tempat keje. So now aku ni penggangur la. Setelah 4 thn keje situ. Lepas konvo nov 2012 aku terus keje sna. Tapi ta ada apa2 benefit yg aku dapat. 

Aku bukan nak cerita keburukan tempat keje lama. Tapi aku suka kata ni memang ujian untuk aku. N Allah mmg nak aku cari rezeki lain. N da smpai masa aku berhijrah tempat keje.

Aku ni introvert. So selama aku keje sna. Aku malas nak cari keje lain sambil2. Bagi aku banyak sebab. Kalau aku fikir nnty keje tempat lain pon sma jgk kena ikot cara orang, lg nya aku malas nak menjawab kalau nak apply cuti. Senang cte kalau nak ambil cuti kena soal jawab la.maka aku pon gigih la stay situ selama ni. 

Dengan harapan aku bole kumpul duit bila keje situ dan aku bole bhnti keje dan run bisnes yg aku suka.

Aku ni ta kuat blnja pon, ta ada la suka shopping. Cuma aku penah couple 6thn. So aku tetap ta ada rezeki nak mnyimpan sbb terlalu bnyk gangguan bila stay dgn relay 6thn.

Aku break lebih kurang on may thn lepas. Masa tu aku target n plan nak manage balik hidup aku n economy aku. Tapi apakan daya. Economy malaysia pon memang tengah teruk. 

So conclusion plan aku yg nak bhnti keje bulan 2 , tahn ni dengan duit simpan yg bnyk berkubur.

Ya. Aku cabut keje, dgn duit yg ta berapa ada. Aku takot sbrnya. Tkot aku ta dpt lalui. Selama ni walau teruk2 pon atleast ada keje n duit mkn. 

Senang cte gak. Aku mmg overthinkin. Mungkin juga aku takot rezeki aku lmbt, n mungkin juga aku mmg teruk sbb mcm ta berani nk letak hrpn rezeki semua dr Allah. Aku pon ta nak susakan family aku n aku mmg da biasa bg duit kt family. Walaupun family aku sendiri sokong aku bhnti. Diorg tahu n fhm kalau aku masih boleh btahan n sbar ta akan la aku bhnti.

Ya. Sebab tu aku rasa ni tkdir n ujian aku. Allah mmg nak aku bhnti. Sbb dia nak aku pcya aku boleh lalui semua ni walau aku ta ada duit simpanan. Allah nak aku percaya n sedar dia yang bg aku rezeki, so aku tak payah risau.

So once aku la lari, aku mmg tak fkir blik nak keje tmpt lama. Aku ta nk bbincng n deal utk stay. Sbb aku tahu tempat keje lama aku mesti akan psiko aku gila2 utk stay. 

Sbb tu crik aku bhnti ni ta berapa nk mature. Aku ta suka bsoal jawab. Aku ni cpt kesian kat org, walau ta dpt benefit kat aku.

Mental aku ok setakat ni. Cuma tu la aku ta nk kena kacau dgn boss2 tmpt lama, tanya itu ini. Dengan aku yg masih ta ada idea apa nk buat. Sebab aku mcm nak rht n kalau keje pon keje sndiri je, 

Doakan aku ta down. N Allah murahkan semua rezeki kita. Amin.

No comments:

Post a Comment