Nuffnang Code

Monday, February 6, 2017

5 Panduan Mudah Menjadi Kaya

Hari ni i nak share tips mudah dan gila nak jadi kaya sekelip mata. honestly i pon tak cuba lagi. tapi bdasarkan pemerhatian i menjadi seorang manusia yang belum2 kaya lg ni. so i rasa la kan. ni la cara termudah kot nak jadi kaya. mana tahu kalau ikot tips ni impian kita semua nak jadi kaya jadi kenyataan. hahahhahah.


1. Paw orang

Kalau you seorang single. bila nak keluar gimana make sure .tanya awal2 siapa nak pickup, siapa nak belanja. selalu nya orang yang belanja tu mesti orang yang ngajak la kan. so tips 2 in 1 nya jangan ajak siapa2 kua dan siapa yang ajak tu paksa beliau belanja. kalau diorang tnya kenapa. cakap je siapa suh ngajak. ye idak.

2. Jangan relay dengan orang yang material

berdasarkan pengalaman. walaupun you ni tak kuat belanja n shopping bagai. tapi once you da relay dengan org yang material. potensi you utk berjimat lalu menjadi kaya memang akan tinggal kenangan la ya.

3. Jangan ikut gaya orang

kalau you ni ada jati diri yang kukuh. sebenarnya potensi you untuk jadi kaya tu lagi besar. dr yang tak ada jati diri tu. asyik nak ikot trend semasa yang duk menghabiskan duit je. yes. nampak cantik la ya. tapi ingat you cnt buy CLASS actually.

4. Rajin dan cari kerja sampingan

keje tetap tu actually memang kena ada kalau you masih lagi dalam fasa nak jadi kaya. tapi sambil2 tu kena cari kerja sampingan yang mendatangkan keuntungan bukan je dari segi wang tapi public relation pon sama penting,

5. Percaya rezeki

ni the main key. jangan dengki dengan orang. dengan kebahagian orang. jangan menipu kalau buat kerja. sebab impact dia memang ya rabb . insyllh kalau kita percaya rezeki dan tak mendengki cepat la kita kaya. dan kalau boleh jadi la orang kaya yang ta nyusahkan hidup org. jangan jadi macam menteri2 fasola.

sebenarnya banyak lagi tips yang tak sempat nak list down. tengok lah nnty i free i edititng lagi. tips macam saje kan. yelah saje nak menghabiskan data internet. bye.

No comments:

Post a Comment