Nuffnang Code

Thursday, July 14, 2016

Now You Can See Me 2 Review by Nonia

Hi, lama noni tak update kan. konon plan nak consisten menulis. tapi nan ado kan. lagipun tak ada benda nak d update nya pon kot. kot. kot.

Ok. Benar ya. Now You Can See Me yang first pon noni tak tengok. But for this one sejak i patah hati dengan Tom Hiddleston yang couple  dengan Taylor Swift so macam biasa when people non stop mention about Tom Hiddleston and suddenly he become famous jadi tak interested dengan Tom Hiddleston in person.

So, I pefer Mark Ruffalo now . Walau Mark Ruffalo tua. but is okay. lelaki kan lagi tua lagi mahal kan. siapa kata? noni kata la. la. la. hahahahhahah. suka2 hati tok nenek.

Pasal cerita Now You Can See Mee 2 ni. noni cuma nak review yang jalan cerita plot semua ada la. bersusun tak ada benda yang kau boleh kata kau tak faham. Tu yang penting dalam story kan.

Ya. Hollywood hebat konon nya buat movie/ film. tapi sebenarnya lagi banyak movie/film diorang yang gagal dan tak box office atau boleh kata SAMPAH . even movie/film tu d act oleh actor/actress terkenal tu bukan jaminan movie/film tu akan box office apatah lg dapat award. sama je dengan situation d Malaysia industry. beza modal diorang lebih besar n market diorang pon sama.



jadi noni tak pernah nampak yang movie/film Hollywood tu terlalu perfect. Now You Can See Me actually tak terlalu complex yang boleh buat kau kagum gila2. tak boleh mind noni nak kata. aku tak terfikir idea macam ni ! hahaha. mcm la aku boleh fikir kan idea2 macam tu padahal.

Tp still nice plot. sebenarnya tak jauh dari cerita macam fast furious series. concept dah sama cuma d ubah cara penyampaian kot. kalau fast furious ganas skit. ni sesuai untuk orang yng rilek2, santai dan romantik. hahahahahha.

Yang penting Mark Ruffalo berlakon memang superb. bagi la character apa. tak pernah rasa dia salah intepret watak dia. and dia tak nampak macam nak makan semua watak2 lain tapi tetap nampak watak dia paling strong.

dan Mark Ruffalo ni tak pernah pergi jauh dr identiti lakonan dia. and cerita ni agak menarik sebab ada Jay Chou. harap next kalau ada Now You Can See Me 3 plak , character Jay Chou tu d kembangkan la.

Suka juga Dave Franco sebab handsome nau nau nau. sorry noni memang tak boleh tengok lelaki handsome. bye.

No comments:

Post a Comment