Nuffnang Code

Thursday, June 2, 2016

X-Men Apocalypse Review by Nonia

Hi,

Noni memang countdown sequel X-Men kali ni. First sebab sejak X-Men : First Class, Noni fallin dengan Professor X yang masa muda. Aaaumm. Haha.

Sememangnya hero british ni lain macam la persona dia. hahha. James McAvoy handsome bak hang. tapi lagi suka rambut dia masa sequel Apocalypse ni, Sebab rambut dia panjang sikit dari sebelum ni, tp last  akhir cerita jadi botak. hahah. Macam Zamani Slam pon ada.

Dalam sequel ni sedih sikit sebab Havok mati. Maaf jadi spoiler plak. Ok serius ek. Noni tak suka Mystique punya character. sayang sangat kat Magento. macam tak ada pendirian. hahaha. suka argue dengan Professor X, sebab dah tentu2 la Magento tu jenis selamba badak je kejap nak jadi baik, kejap nak jadi jahat. Mystique terima je bad side Magento , boleh faham. Tapi Professor X punya pandangan dia mana nak ambil.

Pasal En Sabah Nur tu, bagi noni gambaran seperti apa pon noni tak berapa faham pada mulanya.noni ingat dia ala2 firaun, mengaku Tuhan. rupanya macam kira mutan generasi pertama la ek. tapi power tu. sedangkan mutan2 lain cuma ada kuasa2 tertentu je. tapi syukur En Sabah Nur akhirnya meninggal.

sebenarnya sedih Havok mati tak hilang pon walau tempat Havok replace dengan adik dia Cyclops. huhu. Nasib baik ada Quicksilver. berbanding character2 baru yang lain, Quicksilver actually the best kot. Sebab Quicksilver ada identiti, matlamat dan tujuan hidup.


Ya. Walaupun X-Men hanya la adaptasi dari sebuah comic. Movie bagi noni kena main character yang lagi meluas untuk kembangkan identiti tiap character tu. noni rasa baca comic susah nak grab character. lain lah kalau novel.

Tapi siapa pon create the whole story X-Men memang orang yang create tu genius ya.Sama genius macam P Ramlee, Fujiko F. Fujio. Sebab macam mana dia boleh terfikir nak separate tiap character, macam mana tiap character tu sungguh lain2 tapi tetap saling relate??

Kenapa Malaysia tak boleh create some like this? belum sampai masa agaknya. Tapi yakin boleh. sebab Malaysia pon ada banyak actor2 yang hebat apa. Bront, Beto, Zahiril, Azhan Rani, Pierre. actress macam Amani, Nadiya Nisa, Christina Suzzane dan ramai lagi sebenarnya boleh bawa character pelik. Ya, seorang pencinta art sentiasa berharap pada perkara2 yang menarik.
Mari lah kita berharap.

So Next nak tunggu movie apa ya. Thor dengan Avenger la kot. nak loki, rindu loki.




No comments:

Post a Comment