Nuffnang Code

Wednesday, May 4, 2016

ADA APA DENGAN CINTA 2 review by Nonia

Hi , motif review suka2 je. Ta nak jadi spoiler yg penting. Lgpun love story selalu nya ta payah kot nak jadi spoiler. Mana ada plot sangat pun nya.
Honestly aadc 1 adalah film zmn 2002 yang paling noni menyampah. And percaya la noni ta pernah full tengok cerita tu directly. Mesti tengok half2.
Sebenarnya suka dian sebab cantik, tak berapa suka nicolas sbb ramai sangat orang suka da. Bosan,
One of my favorite love story is Ungu Violet.
Sebenarnya noni mungkin tak suka karakter yang tergedik2. Even masa tu noni juga seorang budak tak cukup umo rasanya ttp tetap ta suka.
Satu2 nya yang suka pon puisi dalam aadc 1 je . Yang lain totally ta berkenan. Sorry
Tapi bila kua short aadc 2015 version LINE. Tu yg buat noni semacam suka. Tu startingnya.
Dlm short version karakter cinta nampak mature. N sbenarnya banyak bermain dengan perasaan bukannya act semata.
Cinta change a lot. Sarkastik . Tapi Rangga jadi understanding.
Rangga da tak ego. Tapi in real susa nak jumpa lelaki yg bole sedar silap dia kat mana mcm Rangga. Hmmmmm
Mukadimah cinta paling power masa jmpe Rangga balik.
Hakikat nya lelaki mmg kalah kalau bab pulangkn paku buah keras. Hahaha.
Overall, ceritanya ta meleret2 . Sebenarnya mungkin susa nak sampai kat hati kalau orang yang tengok aadc 2 ni ta pernah rasa kena tggl.
Tapi ada ke org yg ta pnh rasa kne tggl??
Rangga dan cinta masing2 penah rasa kena tggl.
Noni respect cara penyampaian emosi dan rasa dalam cerita tu. Bg noni sangat tepat. On side Cinta la.
Rangga tu ta pasti. Tp buat masa ni noni ta penah plk jumpa lelaki mcm rangga, redha. Susa nak cari lelaki redha ni.
Explaination is too important walau mungkin buat kita rasa rumit.
Ending ta complex. Tenang je. Da tua ni ta suka la cerita terkinja2 mcm slot akasia.

No comments:

Post a Comment