Nuffnang Code

Friday, March 4, 2016

#HURT Rehan Makhtar Review by Nonia

Salam, sengaja noni nak review for this time padahal novel ni still ada 4,5 bab yang tak kasi habis baca lagi.

First of all, thanks Rehan Makhtar atleast setelah 3 , 4 thn lebih noni dah selalu sungguh beli novel tapi baca half way. Kecuali tahun lepas stu novel dr fixi yang noni baca sampai habis dan itu bukan novel cinta.
Dan pertama kali juga noni baca novel dr penulis bernama Rehan Makhtar.



2nd good job writer kerana sinopsis yang agak menarik untuk d baca dan membntu rasa noni untuk membelinya.
Tapi noni mengaku sukakan karakter raqib tu pada mulanya. Agak jatuh cinta la. Tapi ta tau nk bayangkan rupanya bagaimana , lagipun noni dah tak ada jejaka impian da. Da tak mampu terbayang wajah sesiapa yang menarik hati. Maaf.
Raqib ni pendendam kan. Mmg in real wujud orang yang berhati begitu. Contohnya sikit mungkin macam noni. YA , noni memang TEGAR dan sampai hati orangnya.
Tp bila Raqib da berubah jadi insaf, noni cuma imagine Rqaib patutnya kekal cool. Tp Raqib pada mata penulis nya akhirnya jadi soft spoken.

Maaf. Noni tak suka Aatiq walau Aatiq pon suka nangis macam noni. Orang mcm aatiq ptutnya lebih bhati batu. Tp Aatiq lemah dengan airmata, jadi d mana Tabahnya?
Overall noni bagi 3 star sebab jalan ceritanya yang noni kira tak berapa klise kot.
Yang penting, pesanannya smpai d mana bila2 masa Allah bole bolak balik kan hati kita. Novel yang agak teratur , sopan dan tak keterlaluan.

Rasa benci memang agak terasa, Rasa cinta Raqib terasa juga ke lubuk. Tp aatiq kurang la. Dulu kalau noni baca novel, karakter heroin punya feelin lg jatuh ke lubuk hati tp rasanya novel ni karakter hero lagi hidup mainan perasaannya.
Banyak pesanan yang baik ingin d berikan d sebalik novel. GOOD JOB.

No comments:

Post a Comment