Nuffnang Code

Friday, September 18, 2015

Maze Runner Scorch Trials Review by Noniamira

Hi,

Pada minggu lepas noni menyempatkan diri menonton Maze Runner Scorch Trials. kalau diikotkan historynya noni tak nonton pun Maze Runner 1 dan mendengar review dari orang memang orang kata tak ada lah best sangat Maze Runner 1 tu.

Bila Maze Runner 2 noni suka awaaa. sebab noni suka cerita gamer kot. macam hunger games. walaupun bg noni casting2 yang ada sebenarnya tak hebat dan tak act like Jennifer Lawrence.

Tapi bagi noni apa yang lemah tu dalam bab pelakon2nya ditutup dengan plot cerita tu dari satu scene ke scene yang lain. pendek kata kalau ada antara character yang mati didalam cerita ni tak begitu impak kepada noni. Kalau pun yang hebat belakon ialah yang lakon watak Thomas, Brenda dengan Teresa. rasanya kalau dekat Malaysia pelakon2 pembantu Thomas tu tahap Iedil Putra . Ada mission dalam belakon tapi masih amatur.

Cerita kalau banyak suspen tu yang syok. dan yang kita tak boleh expect what gonna happen. walau cerita ni d adaptasi dari novel yang orang kebanyakkn dah tahu ending dia macam mana, tapi noni sebagai yang tak membaca novel impress sebab rasa nak tengok second time dan nak baca novel dia.

Noni sempat baca sikit je sinopsis novel untuk the next. Brenda heroin youolss, yang penting novel mesti lagi details in character. susah oohh nak jadi pelakon.

Kalau diikotkan juga Noni memang tak berapa suka hero yang memang PURE Mat Saleh. Macam si lakon Thomas tu. tapi dia berjaya bawak watak tu dengan kuat dan tak poyo. Hero ada sesi gelap tapi sebenarnya ada sesisa kemanusian yang orang susah nak baca. tidak terlalu baik dan tidak terlalu jahat. itu Manusia. cerita tak logik sana sini tak apa, tapi perasaan dan rasa mesti selalu logik,

Brenda tak terlalu cantik untuk kebanyakkan orang tapi agak cantik dan kuat bagi noni dan tak duduk saje. dan tak plak melampau kuat tenaganya

Teresa plak orang ramai harap dia adalah heroin. yelah cantik. selalu yang cantik mmg akan jadi heroin. perangai plak mesti perfect. tp itu watak yang klise.
tq maze runner sbb tak bg watak yang klise dan tipikal dalam cerita ni. Teresa telah menjadi watak yang d benci oleh Thomas walau pada mulanya ada sayang. 

dan harap Malaysia boleh bikin satu cerita plot macam ni. tolong hentikan cerita cinta tidak berplot atau berplot yang klise yang kau tahu apa akan jadi next.

Tunggu Tombiruo walau tak baca novel. novel thriller dari penulis Malaysia yang agak hebat. walau tak baca Tombiruo dan cuma pernah baca habis Satu Janji dan Hatiku di Harajuku tak berapa suka novelis RAM dan tak berapa tangkap rasanya.

Tapi noni tetap ada satu perasaan baik bila novel ni bila d adaptasi. Rasa novelnya akan kembali naik dan dibaca bila filem keluar. Good Luck Bront Palarae, RAM dan industri filem Malaysia.

OK ni review apa sebenarnya. maaf masih lagi macam sampah.


No comments:

Post a Comment