Nuffnang Code

Friday, August 14, 2015

Pengalaman beli Apps

Salam pagi sabtu. Noni bukan lah gamer sangat. tapi pernah lah ada pengalaman beli dekat app store , play store and itunes. Nasihat noni sebelum nak membeli buatlah sedikit research mengenai cara nak beli supaya ada sedikit gambaran. 

Noni pernah beli gems untuk Clash of Clans , lagu dan lain2 games. sebenarnya mudah. korang cuma perlu ada credit card atau debit card atau kad atm biasa (yang ada mastercard / visa).

Mungkin bila korang beli ada caj tambahan tapi macam tu biasa lah kan. makan kedai mamak pun ada GST 6% jadi apa kau raser.

kalau takut nk take risk noni nasihat kan lepas buat pembelian remove semua details balik. kadang2 kita pun maybe tertekan atau apa2 kan.

nasihat noni lagi kalau nak membeli gunakan lah akaun bank yang tidak korang gunakan untuk hal2 berkaitan masuk keluar duit gaji. yelah kita manusia kan. nafsu membuak2 kang rambang mata susah. masukkan duit dalam akaun dengan jumlah yang dibajet barulah buat belian.

akhirkata, buat lah belian dengan bijak dan cermat. papai. 

No comments:

Post a Comment