Nuffnang Code

Saturday, August 15, 2015

Jiwa

noni ta tahu nak mainkan lagu apa dalam hati noni. act reaction as usually mungkin lagu metal core. tapi tulisan noni lebih berlagu rock ballad yang repeat2 (muak kan?) tapi tetap tu lagu tulisan paling suka noni mainkan.. mungkin tulisan noni bjiwa bunga pada penglihatan org yang ta faham. tapi hati noni tidak. hati noni ini mcm pohon yang rendang bdaun lebat tanpa bunga. penuh rasa JIWA tp ta terluah dan kesampaian pada landasan bahasa yang tepat. mungkin noni malas membaca dan jarang menulis. jadi bahasa noni selalu tersekat . 
pada usia noni. noni penat. penat bersandar pada bahu seorang yang noni tak tahu sandaran seutuh kemahuan noni. ya. mungkin seeloknya sje noni cari bahu yang lain. come on la noni baru 25tahun tak akan dah giveup ye tak?? tapi tulisan noni hati noni kaki noni ta pernah senada. kaki noni macam terpaku . hati noni pula macam lalang. kejap lain kejap lain. kalau pun noni punya kesempatan untuk lari dari kenyataan sekarang. Ke mana noni nk tuju selepas itu? ke mana noni nak bawa hati noni? dan sampai hati ke noni buat macam tu? noni dah jnji pada diri sndiri , mungkin hati noni makan jnji. 


kadang2 noni cuma nak jalan. jalan laju2 lepas tu terus sampai tempat tu. tak nak rasa sakit tak nak rasa pedih. 
mustahil kan?? tapi noni malas penat la nk lalui telenovela yang level mata terbeliak2. lagi complicated dr drama melayu slot akasia. 
yang paling noni benci drama airmata sinetron 200 episode. alahai org baca pon muak bila noni tulis, noni pon muak sama nak lalui. 
noni tak redha ke? inikan jalan yang ttulis? 
Noni redha. truly inside. cuma mencari hikmah tu yang noni kena gigih. 😔😔

No comments:

Post a Comment