Nuffnang Code

Wednesday, November 28, 2012

Humanity 1

salam. setelah sekian lamanya ta mengupdate. aku cuba rajinkan diri gak update hari ni. ya. aku ta tahu kenapa aku sanggup tinggalkan benda yang aku paling suka buat sejak dari dulu dengan begitu lama. nak kata aku cuba nak stop dari menulis dan menaip. ta mungkin la. sebab itu yang paling aku suka kann.

ya. at da last. aku bukan student lagi,, sama ada nak pilih gembira atau tak tinggalkan zaman tu. aku pilih gembira, sebabnya. ada ke orang yang sanggup nak melalui zaman sekolah lagi yang begitu panjang?? gila kau rajin. 16 tahun tu. tak mahu aku. jadi bye bye lah ya. memang happy habis ni. 

ok. aku ta nak meleret2 cerita pasal menda yang aku ta nak cerita.  sebab. entri aku ni aku nak cerita menda lain.

dalam proses mencari pekerjaan setelah tamat belajar. ya tipu kalau aku ta down. tapi down tu honestly ta ada kena mengena nan diri aku sendiri. *prob lain punya cerita


 ada la 2 , 3 gak aku g interview. at da last aku pilih keje yang aku keje sekarang ni la. 

ya . aku memang kurang exp. tapi bila aku habis belajar apa yang aku hendak dari kerja aku. 100% bukan pasal gaji yang besar. jadi aku tolak mentah2 kalau ada orang cakap punca student U jadi penganggur adalah kerana memilih gaji yang besar.

bila aku pergi interview. aku ta nampak tolerate nya . macam aku je tergila2 nak keje. orang tu yang demand nak mampus. pung pang pung pang. kena buat ini kena buat itu. ta bole buat ini ta bole buat itu. kena tawu ini kena tawu itu. pastu at da last gaji bodoh je kau nak bagi. ya. *ini bukan sebab gaji. 

sebab macam kau fikir. orang beratur nak kan kerja tu. kau tak kisah kalau ta ada aku? jadi ingat aku akan kisah lahhhhh. sorry. 

ya. salah satu sebab nya aku pilih Economy Development and Human Resources as major aku. sebab aku memang humanity.



aku kata. sape nak keje kat mana mana pun tempat yang kau tahu akan layan kau macam taik. bagi la gaji banyak mana pun. ta terima aku.

ya. saat aku habis interview kali kedua. aku fikir pasal loyal as workers, aku pikir pasal appreciate each other. aku pikir pasal tolerate. maka nya aku ta pilih mana2 yang ta ada dlm line tu. *ya maaf. aku ta fikir pasal gaji besar, jawatan besar

p/s: entrie unplanned macam ni la rupanya. 

No comments:

Post a Comment