Nuffnang Code

Thursday, September 13, 2012

~lets we do this

hello there ! walau dalam keadaan tidak brapa sihat nya. sempatkan diri untuk luangkan masa post new entri.   now. rasmi nya menjadi penganggur yang terhormat. strees? ta ada la stress nya pon. cuma menjadi manusia yang ta bole hidop tanpa buat apa2 nih susa sangat. Yes. I love doing nothin. but I hve a responsibilities to carry on. So responsibilities ini membuat kan aku tidak selesa duduk diam di rumah. dan trperuk di uma membuat kan aku jatuh sakit. yups ! walau lahiriah nya sebagai seorang ex high school student, ex matric student and ex university student yang sangat tidak loves outdoor nya. paling ta suka lepak. paling ta suka merayau. paling ta suka .. ta suka. ta suka. haha. 



aku ada masalah ta sabar je. padahal ta ada orang push suh cari keje pon. tapi otak aku ni push2 da macam apa. macam da setahun menganggur. dengan ta sihat nya. apa nya. nak cari keje apa nya.kan? susa betol nak mengawal kedegilan diri sendiri. 

tapi. tapi. entri ni sebenarnya nak mengajar diri sendiri dan readersssssss. haha. macam mana kita nak determine diri kita.

entri ini d buat semata2 untuk muhasabah diri. aku. manusia. yang suka lebih dulu men'conclude orang lebih dari conclude buruk nya perangai sendiri. tapi tu bukan poin nya. 

*poin nya sekarang aku nak bagi exercise . hula.hula. 

banyak mana kita tahu apa yang kita rasa? apa yang kita nak? apa yang kita tahu pasal diri kita? jadi tanya kan pada diri sendiri.


1. Apa yang buat kita gembira?
2. Apa yang buat kita sedih?
3. Apa yang buat kita suka?
4. Apa yang buat kita sayang?
5. Apa yang buat kita risau?
6. Apa yang buat kita marah?
7. Apa yang buat kita cinta?
8. Apa yang buat kita kuat?
9. Apa yang buat kita lemah?
10. Apa yang buat kita takut?
11. Apa yang buat kita yakin?
12. Apa yang buat kita semangat?
13. Apa yang buat kita rindu?
14. Apa yang buat kita cemburu?
15. Apa yang buat kita dengki?
16. Apa yang buat kita blur?
17. Apa yang buat kita kusut?
18. Apa yang buat kita. Apa yang buat kita. everything la.

p/s : jika kita gagal menjawab soalan2 ini pada diri sendiri. maknanya kita belum cukup mengenal diri sendiri. jadi jangan berangan la kalau soalan ni pun kau ta bole jawab kau nak mengata pasal orang kan. dan jangan nak fallin in luv. fallin in luv sangat la ya. 

2 comments: