Nuffnang Code

Wednesday, September 14, 2011

antara fairytale MEB dan besi buruk,,

salam,, salam.. :) actually,, ta suka nak buka topik serius.. haha.. aku da postpone topik neh n simpan da brape lama nth.. very lazy la aku neh.. ok2,, kita teruskan topik serius kita yang tak brape neh.. MEB is stand for Model Ekonomi Baru,, melalui MEB maka Program transformasi ekonomi d laksanakan..

poin yang aku bold juz stu je iaitu antara salah satu maltmat menjelang tahun 2020 ialah negara kita akan mencapai negara berstatus berpendapatan tinggi,,

ok,, honest.. aku suka perhatikan menda yang remeh.. aku tak nak tgok menda tuh bsr,, sbb aku ase aku cuma as individu kecil sahaja.. demmmm.. badan kecil jugak.

everytime aku naek KTM,, aku akan mengeluh.. yupsss,, aku chentakan negara aku. termasuk manusia nya, isinya dan seluruhnya.. tapi aku tak suka KTM,, manusianya, isinya dan seluruhnya.. ok?

pekerja KTM layan customer teruk,, yupsss.. tak semua tp majoritinya. kau duduk juz bagi ticket,, kau duduk then kau dapat gaji,, kau duduk then keje kau memang duduk. suda lah tak produktif ,, kau berani berani berani btol la.. maaf lah erk.. super duper truk.. related nan poin atas.. nih ke menjelang tahun 2020 inegara kita akan mencapai negara berstatus berpendapatan tinggi?

boleh ke menjelang tahun 2020 negara kita mencapai negara berstatus berpendapatan tinggi klau attitude comunity yang septutnya menjadi role kita sangat horror,, baek aku makan makanan basi.. bukan aku nak suh jadi kan pekerja KTM tuh role model.. KTM, POS MALAYSIA, TELEKOM asalnya semua produk gov.. harusnya produk2 tuh lah role utama. MEB sebuk kan perincikan hal len.. tp tak perinci abes2 produk2 role, utamanya KTM. siapa leh potong line aku yang KTM truk? sangat teruk taw.. tahun 2020 akan pasti ke besi2 buruk takkn d gne pakai lagi? ok,, if semuanya dalam proses pembaikan alhmdulilh.. jadi mmg on time at 2020 la nih bru dapat merasa kenikmatan nya..

n,, adakah besi buruk je masalah,, perngai buruk cmno? KTM ta on time.. aku ta ksh besi buruk,, tapi aku emosi la kalau perngai buruk neh.. da la aku as cust,, dapat layanan teruk, dapat perkhidmatan truk.. aku byr taw.. tmbng bukannya murah. klau punya pilihan lebey baek memang tak nak pilihan teruk.. tpi aku macam nak nanges smbil baling2 barang la klau neh memang negara kita yang menjelang 2020..

neh belum bukak bab pencemaran related nya lagi.. mmg esk pagi aku taip pun aku takkn abes mengeluh kowt.. malas lah nak mengeluh,, aku nk bersyukur je neh.. mampu? keselamatan? hak pengguna? matlamt je ke pnting,, menda debu2 tragis neh sape nak jwb

besi buruk teruk~naek kereta sorng stu~pencemaran mcm apa, jerebu tak nampak jalan~thun 2020..

aku lg rela tak capai negara berstatus maju tuh dari terpaksa berjerebu smpai tak nampak jalan.. hurmmmmm,, KDNK turun kita risau erk,, tapi kalau KDNK naek,, pencemaran teruk, sumber asli takde rasanya baek KDNK turun kan..

orang kua naek basikal,, hidup sederhana,, negara aman,, politik stabil..pengguna terbela.. bila erk?? demmm..

p/s: abaikn penulisan ini jika anda tidak mampu menerimanya



No comments:

Post a Comment