Nuffnang Code

Monday, May 23, 2011

siapa gila? aku atau kamu kamu kamu :) ~ by admin 1


once again.. semua orang ngaku diri sendiri perfect.
hak tuih la kan. haha. (bahasa tak indah)
cuba tengok kat mirror tuh.
jangan nak perasaan sangat.
walau anda punya rupa yang cantek,,
baju anda cantek,,
pakaian anda sopan,,
aty anda pasty kan suci dan bersih juga..
hal ini tidak berbaur kejelousan yang nyata dan jelas.


orang tak waras nie..
ustaz kat matrik aku cakap..
tak perlu solat cam orang waras, tak pyh g haji, tak perlu bayar zakat..
ya,, wlaupun baru tadi hah dye jadi tak waras nya kalau dye maty.
dye akan masuk syurga Allah s.w.t even masa sebelum tak waras dye seorang yang devil ( andai kata).
sebab dye bertuah bukan macam orang-orang yang waras macam kita ..
orang tak waras + takde kesempatan utk bertaubat = masok syurga
orang waras + ada kesempatan utk bertaubat = masok neraka / syurga.

sound stupid lah,, ble ada yang cuba mengatakan.. orang yang become tak waras tuh adalah kerana balasan Allah s.w.t atas kejahatan yang pernah dye lakukan.. ya Allah s.w.t jauhkan aku dari berkawan nan orang-orang yang prejudis cm ni.. :)

ayat dah macam baek,, mintak dijauhkan..
tapi tak muleh tahan tuh . nak kata tuh balasan Allah s.w.t

lebih kasihan aku perhatikan ,, yang cuba manipulated orang tua .
tengok orang tua yang cakap sorang2 terus conclude orang tua tuh di berkati tak di rahmati dan tak d cintai oleh Allah s.w.t sebab masa muda gemar buat dosa kan jadi dah tua jadi weng2..
apa kau nampak dye buat dosa??

belum lagi yang suka komen2 cakap orang tua tak betul lah,, gelak2 lagi..
ada yang mengucap tapi pastuh komen, mintak d jauhkan ( ayat da baek ) , ..... smbung la sndiri. -__-" aku ase sayang bila ayat first yang diluahkan sangat kelihatan baek tetapi selalu bertukar menjadi prejudis..

sini kau,, try g rumah orang tua-tua. try pergi ospital bahagia sana.. nanty baru kau tahu siapa yang di rahmati dan diberkati tuh..

dan adakah orang yang selalu hidup aman dan gembira itu diberkati sebenarnya??
walahualam la kan.. so,, jangan prejudis k ! sebab ayat anda dah begitu sempurna tapi hati mu tak sempurna mana..

p/s : cari pengertian istidraj ,, n then u will knoe, we cn't judge anyone based on apa yang kita nampak lahiriah nya.. believe me yaw..

No comments:

Post a Comment