Nuffnang Code

Thursday, January 20, 2011

HEARTbreaker !

ok.. honestly b4 nie aku pon tak berapa clear nan istilah HEARTbreaker nie. sampailah pada ketika ini dan saat ini ak meluangkan dikit masa menyelak magazine yang dah berabad ak tinggalkan dan tidak pedulikan sama sekali. :D REMAJA.. mungkin kah hobby lama akan bersemi kembali? hehe.. ok, sangat carut d sini. 

dr apa yang aku baca heartbreaker nie lebih kurang lah cam playboya. tapi.. tapi.. tak semestinya seorang heartbreaker itu playboya, dan tetapi jugak, playboya tuh mesti ada ciri2 seorang HEARTbreaker. btol ke apa aku carut kali ini.. haha. 

 senang cerita aku akan list ciri2 HEARTbreaker nie hasil dari apa yang aku baca.. dan 4 da last part aku akan conclude entri aku. tuh penting dalam penulisan blog bagi aku. sebabnya kalo tak blog ak nie, sama jelah cam orang baca magazine tiada bedanya nanty ryte?? 






1. pakar dalam melayan perempuan.
tahu cara terbaik layan perempuan. contoh, kalau kita nak masuk kereta dye akan berlari bukakan pintu tok kita. bila kita lapar pulak, dye akan bawak kan makanan tok kita tak kesah lah time tuh pukul berapa..


2. sweet talker..
wowwwwwwwwwww ryte? haha. manis bila berkata-kata. suka memuji sehingga kita cam terasa nak terbang ke langit ke 7. dye akan wat kita rasa kita perempuan paling cantik, special, extraordinary hanya dengan word2 dye. :)


3. punya ramai teman perempuan..
teman2 nya kebanyakkan nya perempuan. perempuan suka tegur si hearbreaker ni. tetapi mereka hanya kawan.


4. agendanya penuh sahaja..
masa luang tak banyak. bz memanjang jork.. kalau nak ngadate kena inform awal2 if last minute jangan harap lorh dye free.


5. sensitif..
HEARTbreaker nie meme peka lah dengan apa yang kita as perempuan mahukan. kalau kita ada masalah dye yakinkan yang dye sangat paham perasaan kita. kiranya memang sangat memahami. HEARTbreaker tak cakap2 kosong, sangat mengerti perasaan kita tanpa perlu kita jelaskan panjang lebar.. 


6. hangat.. 
hangat mean kat sini lelaki HEARTbreaker tangan nya cepat berjalan.. haha.. (gatai na) contoh, bila meet dye kalau dye tak pegang tangan kita dye akan peluk pinggng kita @ sentuh rambut kita.. (so sweet na). dye bukan wat kat kita sorang jork tapi nan kawan perempuan dye yang lain jugak..


7. pemurah..
suka bagi hadiah dan suprise. bunga@ g tempat romantika.. :))


8. menarik..
dye taw mana daya tarikan dye.. owez ikot trend2 latest, pentingkan penampilan. dan suka share tip2 tok kita jaga penampilan jugak cam dye.


9. bijak cipta reason. 
pandai cipta reason yang wat kita tak dapat salahkan dye. alasan kuat dan wat kita simpati.


10. sentiasa rasa bahagia..
wat kita rasa bahagia dan tenang. wat kita ketawa dan tak sedey2. berusaha gembirakan kita smpai kita terlupa masalah yang kita ada.




aku dah manyak kali meet nan lelaki jenis ini.. dan 4 aku lah. lelaki jenis HEARTbreaker nie wat kita rasa sangat dihargai as perempuan compare nan lelaki yang bukan jenis camnie. dan walaupun hakikatnya seseorang perempuan tuh tentunya bukan bodoh dan tak tahu permainan yang cuba dilakukan lelaki jenis HEARTbreaker. 

tetapi ketahui lah perangai manusia yang suka kan adventure dalam lyfe. ya, mean ak kat sini. taw jork orang tuh takde lah syok kat dye n juz nak men2 jork. if laki ade sifat HEARTbreaker perempuan pulak ada sifat FLIRT dalam diri. so perempuan tuh layankan dan suka laki jenis HEARTbreaker sebab juz nak uji skill goda mereka,  test MARKET ! dan kepuasan bila dapat menundukkan lelaki jenis HEARTbreaker dan miliki aty diorang. perempuan sangat POWER puff GURL ok!!

No comments:

Post a Comment