Nuffnang Code

Tuesday, January 18, 2011

go2 GREEN !

i'm blogger,, ade followers.. ramai. lebey dari satu ramai lah tuh kn,, ramai sesangat. haha. nie sume gara kemalasan mg'update. alasan kemalasan, ___________.. maaf tidak dapat dinyatakan. weeeeeeeeeeeee.. :)


 nampak picca nie,, cantek kn.. haha. tuh yang upload. motip,, cantek ok!

aku asal selangor @ ampang . every weekend plastic not allowed.
go2 green nie memanglah aku sokong, ak dokong sesangat. usaha kerajaan negeri kan. tapi ada menda yang tak proper dalam usaha mrealisasikan GO GREEN punye matlamat.



first, nape mesti weekend jadi pilihan??
tersangat lah banyak kelemahan disitu usaha yang dibuat. sia2 jadinya usaha itu. percayalah..
weekend ari orang shopping lah  -___________-"
bagi yang shopaholic cam mama kita. usaha nie totally FAIL, tak bekesan sama sekali.
ok, kena kan rm 0.20- rm0.50 for every psc plastic.
haih,, da waktu shopping kan takde hal lah nak bayar plastic tuh.

berjaya tak usaha tuh?? TIDAK.. 
ok,, duet tok every plastic yang telah dibayar adalah tuk tujuan bumi hijau jugak.. ok FINE, bagus ok. ak sokong, ak dokong sekali lagi.. tapi.. tapi.. sampai ke.. sampai ke.. :(


shopping.. shopping.. pada satu hari. hari sabtu. teman kakak kita beli kasut wedges. di _________. maaf terpaksa dirahsiakan ,,sales girl tuh. tak bagi kotak kasut. takpe, kami tak kesah. kami adeq b'adeq memang cool, sempoi, takde hal. kasut ini brand bukan cap ayam @ cap kuda @ cap burung.  brand CARLO RINO. pergi kat cashier, terlupa hari tuh plastic tak diberi. si cashier mintak rm 0.50 tok plastic. mulanya dye macam taknak kasik beli itu plastic. pas2 kan kakak kita kata kan. abes nak bawak cmmane nie? marah taw kakak kita. si cashier kata plstic caj 0.50.. kakak kita jawab tak kesah lah berapa pon.



ok.. memang bagus usaha itu, tapi tolonglah,, tolong pikirkan cara tok bawak jugak. kita beli barang  taw.barang dapo, barang bla3 hari weekend. WEEKEND. hari len hari KEREJA.

memang dah d beritahu dah d umumkan plastic tak kan d beri.. tapi.. tapi.. jangan nak lepas tangan.. kalau tak bagi plastic, apa salahnya bagi bekas kaen ke.. tak kan tuh pon nak ajar. pandai buat usaha nie tapi tak PROPER. haru.. biru.. kacau bilau..  asal tetiba aku nak baran nie. oK! kembali rasional..

tp belum lagi. ak rasa manyak sangat yang tak kena usaha tuh.
:( sedey ok! matlamat GO GREEN tak kan tercapai wat masa nie dengan usaha satu yang dibuat tuh..

cth, bg jelah bag camnie free.. nie pon nak letak price ke tok bag nie..
kata GO GREEN. nie bukan nak GO GREEN nie nak bagi aku nyampah. bag buyuk macam ni
pn nak jual sampai rm 5.. :(

firma.. untung.. firma untung.. hanya UNTUNG semata2. ok,, takdenye fikir GO GREEN..




not only kerajaan je yang wat usaha.. ada jugak individu, organisasi.. tapi.. tapi.. haha.. sesi menghentam orang.. persoalan POKOK, adakah kesungguhan? wujudkah kesungguhan sebenarnya?? kesungguhan dalam usaha ini..

nape menggunakan ketas yang manyak hanya dengan nak bagitahu ada hari tanpa POLISTERIN.. tampal every pintu.. wallahualam..

ya tok GO GREEN nie. aku akan wat terbaik sebagai individu kecil. save eletrik, buang sampah tempat sepatutnya. yang ADO. :)

No comments:

Post a Comment