Nuffnang Code

Sunday, January 30, 2011

GIFTed

haha.. aku gelak dulu pepehal. sebabnya.. sebabnya.. haha.. nape cerita pasal 'GIFTed' ? ~tindakan berani mati. meme lah tak m'cirikan seorang student economy tol perlaku aku nie.. ok!!!! aku sebenarnya saje amek entri nie sebabnya.. ~langkah selamat nak merapu. aku rasa BETTERlah dari aku cipta entri ECONOMY. economy sangat bahaya untuk d buat kesilapan. akan terserlah ketaksediaan aku.. ~saya budak baru belajar.. 


mengikut kamus dewan aku sendiri. ~takkan d iktiraf aku punye blog nie, tak berilmiah sungguh.. ~lantak kau lah nak kata apa, SUKA hati aku lah kan.. :P

'GIFTED' adalah sesuatu yang diberi secara semulajadi @ natural oleh YANG ESA dan sesuatu yang tidak muleh dipaksa atau dikerah. dengan GIFTED act art yang kita nak wat like memasak, melukis dan bla3 akan more easier. kalau bodoh muleh jadi genius dengan belajar. tapi kalau tak berbakat, tak berbakat lah kau sampai ke sudah. ~sebabnya meme takde bakat. haha 

contoh paling mudahlah, aku nie nak belajar maen GUITAr, takkanLAh sebab otak dah tepu? ~ilmu tuh dah tentu leh msok tanpa sekatan. tapi awat tak pandai2. ~ok, nie contoh saja. 

aku tak surrender ok ! sebabnya bagi aku bakat tuh meme LAH 'GIFTED' tapi kalau tak diasah, takde MINAT takleh jalan jugak yang sure. 

aku nak menguatkan kata aku yang GIFTED adlah sesuatu yang tidak boleh WUJUD dengan study. buktinya, tak sume orang muleh melukis dengan baek. OK! ada orang kata melukis juz perlu kan IDEA, IDEA yang kita leh dapat dari pemerhatiaan. OK! let c lah aku memang ada IDEA nak lukis sesuatu tapi.. tapi.. ~tak terlukis. meme lah tak berbakat cik NONI nie. 

cam MENULIS. semua orang MAMPU menulis tapi TAK semua MAMPU menulis dengan baik. ~baik dalam maksud nie menulis dengan ' GIFTED' yang d beri. :) ok yang ADO..

No comments:

Post a Comment